Коментар на професорката Катерина Колозова на твитер ги вжешти страстите на социјалните мрежи каде таа е предмет на жестоки осуди.

Колозова на социјалната мрежа Твитер тврди дека вчерашниот инцидент во кој повеќе луѓе вперија пиштоли во демонстрантите против Бугаризација бил предизвикан од Македонци кои со намера да провоцираат влегле во ,,албанско маало”.

Според Колозова Македонците, а и таа се претставува како Македонка, имале јасна намера да провоцираат а биле предводени од националисти.

Најнова вест

На Османи му се подготвува научен бунт во комисијата што самиот ја избира

Неприфатливо и понижувачки: Бујар да бара нови членови за историска комисија со Бугарија