Уредници

Димитар Чулев
Роден во Романија во 1957 година. Дипломирал на Филозофскиот факултет при УКИМ. Работел во Нова Македонија ‎1985 – 1999, Утрински весник ‎1999 – 2017

Роберт Димитриевски

Роден во 1971 во Скопје. Дипломиран новинар, на Универзитет Св. Кирил и Методиј. Работел во Студентски збор ‎1994-1998, Дневник 1998, Македонска информативна агенција (МИА) ‎1998-1999, Утрински весник ‎1999-2016

Свето Тоевски

Новинар и редовен колумнист

Роден во 1959 година во Тетово. Дипломирал на првата генерација на Интердисциплинарни студии на новинарство на УКИМ. Магистер по политички науки и самостоен истражувач во лингвистиката и политичките науки. Работел во: Радио Тетово 1983-2000, МРТВ 1994-1998-2008, Дојче Веле 2000-2016, „Вест“ 2000-2012.

Горан Момироски

Редовен колумнист и соработник

Роден во 1971 во Скопје. Дипломиран Новинар на УКИМ. Работел како новинар во МТВ ‎1991 – 1999, А1 ТВ ‎2003 – 2009, Канал ‎5 2009 – 2014, МИА ‎2014 – 2017, ТВ Алфа 2017 – …

Контакт : [email protected]