Граѓанин објавува видео на кое се гледа моментот кога демонстрантите кои се движеле кон владата се напаѓаат од група луѓе со камења кај плоштадот Скендербег.

Од видеото е јасно дека демонстрантите против Бугаризација биле пречекани од претходно организирана група луѓе вооружена со камења а најмалку двајца од нив се сликани со огнено оружје.

На видеото се гледа како полициска група тргнува кон напаѓачите кои се наоѓаат над демонстрантите.