Колозова: Европо, немаш поим што правиш!

„На неодамна спроведена анкета, 45% Македонци се изјасниле дека би влегле во Евроазиска унија со Русија.

Тоа е само 10% помалку од поддршката за ЕУ во други анкети. (Зборувам за етничките славофонски Македонци. Треба да ги земеме предвид и етничките Срби.)

Со други зборови, Европо, немаш поим што правиш – ЕУ е елитен клуб, а не геополитичка и стратешка визија.

Спореди го ова со анкетите од пред 10 години“.

Фејсбук статус на професорката Катерина Колозова