Ивановска: Ако легализацијата на дивоградбите стапи во сила, „ставете крст…“

„Ако Законот за легализација на дивоградбите стапи во сила, тогаш можеме да ставиме крст на сите други закони…’ вели претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска во изјава за МКД.мк. која најаву иницијатива до Уставниот суд, „па тие судии нека ценат“,

Собранието вчара по скратена пшостапка донесе закон за легализација на дивоградвите на територија на Македонија без разлика кога се направени и во кои подрачја.

Но, Ивановска вели дека прво ќе го анализираат текстот на Законот, и смета дека, според објавеното во медиумите, Законот нема никаква логика.