Сценаристот Божидар Божиновски со реакција за за реакциите од претседателот Стево Пендаровски и до министерот за надворешни работи Бујар Османи по претепувањето на секретарот на клубот на Бугарите „Цар Борис Трети“ во Охрид.

„’Во Бугарија повторно не може да се состави влада’. Нека ја земат нашата, пoбyгаpcка нема“, (пре)порача Божиновски на Фејсбук.