Во обраќањето од Охрид вчера лидерот на ВМРО-ДПМНЕ го провоцира или по ново го ,,трола” лидерот на СДСМ со најавата дека одговорност ќе има во секој случај но и со барањето власта да ги стави на маса уставните измени пред собранието.

Ако е точно дека ВМРО-ДПМНЕ прифатило уставни измени зошто Ковачевски не ги стави истите на маса пред пратениците кои во првата фаза треба да гласаат за потреба од нив.


Ако беше точно дека ВМРО-ДПМНЕ прифатило уставни измени како што тврди СДСМ на Бихаќка ќе се славеше а уште во четвртокот измените на уставот ќе беа во собранието порача Мицкоски од Охрид.

СДСМ бара начин како да му каже на членството а ДУИ оди во опозиција, две пораки од вчерашниот настан на ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)