Зошто Пендаровски отишол сам во Ваташа една недела порано од масакрот на бугарските фашисти (ТВИТ НА ДЕНОТ)

Во твитот на денот Ѓерасим прашува
зошто Стево Пендаровски отишол САМ да се поклони на споменикот на 12-те деца во Ваташа, една НЕДЕЛА ПРЕД 16-ти јуни, кога ќе биде обележана 80-годишнината од нивното стрелање од страна на бугарскиот фашистички окупатор!?

Од кабинетот на Пендаровски не објавуваат зошто претседателот го избегнува народот што на 16 ќе се поклони на жртвите на масакрот направен од бугарските фашисти.