Зоран Заев, премиер што не знае што збори за најважната работа (ВИДЕО)

Еднаш добил формални писмени гаранции, еднаш прашува дали тој го рекол тоа.

Зоран Заев, премиер што не знае што рекол за најважната работа за Македонците на денешницава.

За датумот Заев со оптимизам зборуваше во јуни минатата година.

“Дека октомври ќе биде октомври и таму стои не подоцна од октомври, ја добивме писмената правно формална гаранција” , велеше Заев за добивањето на датумот во јуни 2019 година.

На новинарско прашање и потсетување на Заев тоа што го говорел во месец јуни, тој во октомври откако не добивме датум за преговори збунет од прашањето спраша: „Јас сум изјавил такво нешто?“

Фатен беше од новинар на ТВ21

https://youtu.be/zcEU8BnSdFQ