Знаете ли што ви прават децата на интернет? (ИСТРАЖУВАЊЕ)

Здружението на граѓани Интернет Хотлајн Провајдер Македонија со помош на Советот на Европа се обидува да утврди како нашите деца го поминуваат времето на интернет и да се изнајде начин за намалување на штетните последици од оваа навика.

Повик до сите макеоднски родители да учествуваат во истражувањето:

Драги родители,
Децата не се раѓаат како дигитални граѓани, а зафатените родители не се секогаш во можност да ги надгледуваат и водат нив низ дигиталниот свет. Особено сега, како резултат на тековната криза, децата поминуваат повеќе време од кога и да било на Интернет, а нови апликации и платформи за социјални мрежи растат секој ден.

Поради тоа, Советот на Европа започна истражување за образование за дигитално граѓанско за родители, баби и дедовци итн. во 47 земји членки. Информациите ќе бидат третирани како доверливи и во согласност со постоечките закони, а партнер за Македонија е здружението на граѓани Интернет Хотлајн Провајдер Македонија.

Со ова истражување Советот на Европа и партнерските организации ќе добијат подобро разбирање за потребите на семејствата, развие ресурси за нивна поддршка и истите истите ги дистирибуира на места на интернет посочени од родителите, испитаниците ќе ја завршат оваа активност со забавен профил за да видат дали се „навигатор“, „истражувач “или” аутсајдер “кога ги водат своите деца во светот на интернет.

Ако сте родител, ве покануваме да учествувате на следното меѓународно анонимно истражување.

Тоа ќе ви одземе околу 10-15 минути од вашето време и ќе дозволите Советот на Европа и нејзините партнери да научат повеќе за вашиот поглед на дигиталното граѓанство.

Линк

https://www.surveymonkey.com/r/VMBG8LJ?lang=mk