Во своја колумна за плусинфо.мк академик Божин Павловски во исто време го фали и го критикува премиерот Заев и испраќа целосно спротивставени пораки за тоа кој е вистинскиот пат за Македонија во актуелните состојби.

Писателот што живее во Австралија и кој беше близок со Груевски па се скара со него сега на Заев му порачува дека сите бродови му пропаѓаат ама тој требало да го прекрши уставот и да му го одземе правото на народот да одлучува директно.


Крајно конфузната колумна на познатиот писател на следниот линк на плусинфо.мк