Живееме под „власт на удрени во глава со керамида“

„Искрено, кога ја видов изјавата на Стојанче за „безгризното кршење плочки со глава“ утрото, помислив дека е шега, нечија метафора за неговите „капацитети“ …

Но, видов дека тој навистина го рече тоа – и ми стана јасно дека навистина тука живееме под „власт на удрени во глава со керамида “ – и тоа од оние старине на „Киро Ѓучук“ од 3 килограми една!

Фејсбук статус по денешната објава на директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов; дека оддернес има посеиозна задача отколку лефтерно да крши ќерамиди сио глава како досега.