Живееме ли подобро отколку во 90-те? (ВИДЕО)

Најдобриот животен стандард меѓу земјите кои некогаш ја сочинуваа Југославија е во Словенија.

Стандардот остана ист како и во 1990 година.

Ова е илустрирано со видео во кое за неколку минути се сумира движењето на животниот стандард од 1990 до 2020 година во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Црна Гора.

Видеото е направено врз основа на податоците за БДП, а како се менувала ситуацијата можете да видите во видеото подоле.