За време на заседание на Парламентарното собрание на Црноморската економска заедница, претставникот на Русија насилно го земал знамето на Украина од рацете на украински пратеник.

Украинскиот пратеник на насилството и одземеното знаме вратил со напад по што го удрил Русинот по лицето и почнала тепачка.


За среќа турското обезбедување веднаш успеало да ги смири страстите а русинот кој го изел подебелиот крај го напуштил местото на инцидентот.