Лицето Горан Гошевски искажува жесток говор на омраза на две основи на видеото од емисијата “Заспиј ако можеш” на ТВ Алфа за кое по допрен глас би требало да реагира Јавното обвинителство.

Во емисијата во која гостин е лидерот на Гром Стевчо Јакимовски се правеа паралели меѓу Македонија и Србија во поглед на справување со Ковид-19 кризата, странските инвестиции и други параметри лицето Горан Гошевски во два наврати користи говор на омраза во кое ги навредува водителите со етнички и сексуални алузии и акти.

На потег е Јавното обвинителство.

Видеото со коментарите на следниот ЛИНК

https://www.facebook.com/AlfaTelevizijaMk/videos/229242365415528/