Зеколи: На ЕУ не ѝ е грижа дали Заев ќе остане на власт

Поранешниот македонски амбасадор , аналитичар и колумнист Арсим Зеколи во својот последен Твит моностите Македонија да добие датум за пореговори со ЕУ.

„Брисел го доби тоа што го сакаше од С. Македонија, нова членка на НАТО која ќе ја блокиpa Русија во регионот.

Што се однесува до тоа дали Заев останува на власт или не, на Еврокомисиите и ЕУ не им е грижа дали Заев ќе остане на власт, доколку во Македонија на власт дојде евpocкпетична влада само ќе имаат дополнителни аргументи за одложување на почетокот на преговорите“,напиша Зеколи.