Зеќир Рамчиловиќ избран за потпретседател на Собранието

Зеќир Рамчиловиќ, еден од осумтемина независни пратеници од ВМРО-ДПМНЕ кои гласаа за промена на Уставот, денеска беше избран за нов потпретседател на Собранието.

За него гласаа 62 пратеници, а против беа 12.

Рамчиловиќ на 1 ноември писмено го известил претседателот на Собранието, Талат Џафери дека по напуштањето на „8-ката“ ќе дејствува како независен пратеник.

За потпретседател беше предложен од пратенци на ДУИ и СДСМ, на местото на Весел Мемеди кој поднесе оставка.