„Извори од Алтернатива велат дека Министерството за здравство ќе и остане на оваа партија и по можното влегување на Алијансата за Албанците во Владата. Се дознава нефицијално дека на Алијансата за Албанците ќе и бидат дадени две министерства, за кое се расправа и натаму.“ – објави ТВ 21 во својата вест со наслов „Министерството за здравство и останува на Алтернатива – Алијансата за Албанците ќе ги преземе Министерството за правда и уште едно друго министерство“.

ТВ 21 додава: Нашите извори велат дека размена на ресори ќе се изврши меѓу ДУИ и СДСМ, односно се очекува ДУИ да го даде Министерството за образование, или за животна средина, во замена на Министерството за правда. кое ќе го добие Алијансата за Албанците.