ЗАС Г20 –прв македонски електричен автомобил

Реставрирано „фиќо“, во кое е вграден електричен мотор, батерии и сета останата опрема потребна за конверзија на бензинскиот во електричен погон, е првиот македонски електричен автомобил.

„ЗАС Г20“ изработен од група етузијасти од Скопје, здружени во ББ Класик Карс, достигнува брзина од 150 километри на час, а со едно полнење на батериите може да помине 150 км,

Извор: „Нова Македонија“.