Претседателот Стево Пендаровски денеска објави фотографија од воз во Шведска.

“Со возот Малме – Гетеборг – Стокхолм”, пишува Пендаровски со фотографијата ги користи хаштазите:
#YearOfRail #euyearofrail (Година на железници, ЕУ година на железницата)

На конференција лани Пендаровски изјави дека ако не бил прецедател ќе заминел од државата.