Петте предлог закони кои се потребни за исполнување на договорот со Бехтел и Енка за изградба на коридорите 8 и 10д, се доставени во Собранието и денеска треба да бидат ставени на дневен ред пред пратениците.

За да поминат, Владата во петокот им стави европско знаменце.


Да потсетиме, во еден од петте закони се предлата измена на Законот за работното време, кој претходно се соочи со блокада од опозицијата.

Новоито законско речени предвидува зголемување на часовната работна недела со цел изградбата на автопатите да оди во предвидениот рок.