Портпаролката на Министерството за надворешни работи на Руската Федерација, Марија Захарова, со зајадлив одговор до шефот на дипломатијата Бујар Османи, кој изрази надеж дека Москва нема реципрочно да одговори на протерувањето руски дипломат од Македонија.