Заеви селат и отвораат нови фирми во Бугарија (ФОТО+ВИДЕО)

Семејството Заеви го дели својот капитал и отвора нови компании во Бугарија.

Покрај трите фирми во сопственост на Заеви во Бугарија: Ориентал Груп, Гомасидра, Радиша Трејд формирани откако Заев е на власт, формирани се уште две нови фирми во последните месеци, објави потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски на прес конференција.

Според документите двете нови компании се сопственост на братучедите на Зоран, Трајче Заев и Бобан Заев, а се основани во Петрич.

Новите компании Медикал 420БГ и Фарма ЕУ БГ се со потписот на братучедите Трајче и Бобан Заев.

Целото видео со сите детали

https://www.facebook.com/129897493841649/posts/1611963608968356/?sfnsn=mo&d=n&vh=e