На лидерската средба премиерот Зоран Заев прифатил 100 дена техничка влада и заминување од премиерската позиција.

–Добиени се 100 дена техничка влада, Заев си оди од премиерско место, во игра избори крајот на март или април. – брифира за „Лидер“ извор од ВМРО-ДПМНЕ.