Заев со закана: Ако ВМРО-ДПМНЕ не гласа за (С) ЈО можно одлагање на изборите

Експремиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев, денеска најави дека доколку опозицијата го блокира изјаснувањето на Собранието за законот за ЈО, можно е да се одложи распишувањето на изборите и распуштањето на парламентот ќе се одложат.

„За мене е многу важно да се гласа за законот во парламентот и притоа тој може да се донесе или да не се донесе. А, на 12 февруари тој треба да се распушти. Но, доколку опозицијата се обидува да го минира или да го блокира гласањето за него, тогаш нормално дека парламентот нема да се распушти сè додека не заврши процесот на изјаснување и по законот за ЈО и за Протоколот за НАТО или за законот за одбрана и сличните закони“, изјави денеска Заев по сведочењето за случајот „Монструм“.