Заев си измисли уште два англиски збора (ВИДЕО)

Ublockage (анблокиџ) сакајќи на македонски да каже одблокирање и undipendent (андипендент) мислејќи да каже независно се двата нови зборови во англискиот јазик што вчера ги откри премиерот Заев во интервју за Дојче веле на англиски јазик.

Во интервјуто кое изобилува со фактички и мисловни неоточности но и политички манипулации Заев продолжува да користи англиски јазик иако е јасно дека не го познава доволно при што си дозволува да измислува нови кованици кои никој друг не ги користи.

Предходно Заев “измисли” неколку други англиски зборови како на пример “дискасити” сакајќи да каже дискутирање на англиски јазик.