Заев: Се бараат легални начини Груевски да биде вратен во Македонија

Во интервју за емисијата „Conflict Zone” на „Дојче Веле“ премиерот Зоран Заев рече дека се истражуваат сите легални начини како екс-премиерот Се бараат легални начини Груевски да Никола Груевски да биде вратен во земјава и да ја отслужи казната изречена од судот.

„Северна Македонија и понатаму ги бара сите легални начини како поранешниот премиер Груевски да биде вратен назад, со цел да ја отслужи казната изречена од судот“, рече Заев во интервјуто.