Огромен оптимизам се обиде да рашири лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев на предизборниот митинг во скопската општина Гази Баба, прогнозирајќи дека неговата партија во првиот круг ќе доби 22 градоначалници, а ВМРО-ДПМНЕ само шест.