Заев: Очекуваме чисто признавање на македонскиот јазик и народ (ВИДЕО)

Во денот во кој се крена прав околу придавката „македонски“ во разговорите на Мешовитата комисија за историски и образовни прашања со Бугарија премиерот Зоран Заев во емисијата „Трилинг“ на ТВ 24 заигра на патриотска карта, иако не многу одамна порача дека патриотизмот не му личел на неговиот СДСМ.