Заев најави „метла“, овој пат во СДСМ

Со процесот на промени внесуваме многу новини во фунцкионирањето на партијата, за првпат ќе имаме внатрепартиски избори на кои секој член ќе може да гласа за нов претседател на СДСМ и тоа е врвна демократска вредност, изјави претседателот Зоран Заев во интервју за „Слободен печат“.

Според него, по изборите, ќе следуваат нови кадровски промени во раководството на партијата и ја објасни својата програма за новиот четиригодишен мандат како претседател на СДСМ.

Претседателот на СДСМ оцени дека демократизација на партиите е важен процес кој придонесува за демократизација на целото општество.

„Метлата за Заев беше актуелна преед две години.

Имаше ,могу реакции на неисполнувањето на најавата

Вечер