Заев: Може Таравари го гушкал Мицкоски

Во интервју на Алсат премиерот Зоран Заев, со ироничен коментар за изјавата наХристијан Мицкоски дека во Гостивар Албанци му приоѓале го гушкале.

„ Мицкоски веројатно не го препознал Таравари, може тоа Таравари го гушкал. Дај Боже да дочека Албанците да го гушкаат, но за тоа треба да го промени својот наратив прифатен од неговиот претходник. Веројатно не го препознал, или Таравари бил, или некој од неговиот тим – рече Заев.