Заев – Мицкоски: Велигденска игра на лајкови

Премиерот Заев има 1500 или за 40 % помалку лајкови на својата видео честитка за Велигден од својот политички ривал лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

На видеото со кое честита Велигден Заев има 1800 лајкови додека Мицкоски има 3300 допаѓања.

Притоа Заев има над 3 пати повеќе членови на неговата страница на Фејсбук од Мицкоски.

За разлика од Мицкоски кој има 72 илјади членови Заев има 230 илјади.

Мицкоски има предност во лајкови и во неофицијалните честитките за Велигден без видео каде што лидерот на опозицијата има 7700 лајкови а Заев 5400.

https://www.facebook.com/66035312931/posts/10159659139272932/

https://www.facebook.com/829371753904952/posts/1856467524528698/