Премиерот Заев за прв пат јавно се согласува дека зградата на владата на улицата Илинденска е убава.

Тој во видеото вели “да” на оценката на шефицата на Европската конвенција сија Урсула Фон Дер Лајен.

Предходно СДСМ тврдеше дека зградата на владата направена во времето на ВМРО-ДПМНЕ било архитектонско насилство.

Видеото на линкот

https://www.facebook.com/603272137/posts/10159750053257138/