Непопуларноста на Зоран Заев и на Радмила Шекеринска меѓу Македонците во Австралија дојде до израз и на денешниот собир пред конзулатот во Мелбурн, каде што гореа макети на премиерот и на министерката за одбрана.

Македонското државно знаме, пак, беше заменето на јарболот со националното со сонцето од Кутлеш.

Покрај интонирањето на химната на Македонија, за време на протестот се извикуваше „Македонија, Македонија“ и „Никогаш Северна, само Македонија“.

https://www.facebook.com/1725304440913752/videos/835175300210552/