Заев: И Мијалков, и Тодоров ќе одговараат, ако има докази

Одговарајќи на новинарско прашање дали конечно ќе стигне правдата во Македонија мандатарот Зоран Заев вчера реча дека не само Сашо Мијалков и Никола Тодоров туку и останати функционери меѓу кои и дел од СДСМ ќе одговараат пред законите.

„Не само Мијалков и Тодоров кои ги споменавте, туку има и наши високи функционери на обвинителна клупа и сите ќе си одговараат ако има докази за нив, никој нема да се спаси од одговорност. Народот гледа и посматра и ќе не казни сите ако правиме некакви дилови со правдата. Тоа е столбот на една држава која се стреми кон ЕУ, нема шанси некој да се спаси со политички врски, без разлика кој со кого седи на маса овие денови’, изјави Заев.