Премиерот Зоран Заев во вечерашното интервју во „Топ Тема“ на телевизија Телма изјави дека Фудбалската федерација на Македонија треба да го промени своето име според „Преспанскиот договор“.

Според него, Куќата на фудбалот примила пари од Агенцијата за млади и спорт на име на младинските репрезентации, па затоа ФФМ мора да ги почитува уставот и законите во државата и да го промени името, вели Заев во гостувањето на Телма.

Премиерот Заев денеска на Скопскиот економски форум рече дека направил грешка кога кажал „македонската репрезентација“ бидејќи како што рече, тоа е во спротивност со Преспанскиот договор.