Премиерот Зоран Заев неме никаков проблем , претседатекл на земјата ја кој тој ја нарекува „северна Макеодбија“ да биде – Албанец.

Изјавата на вечерашната прекс-конференција доаќа на коалициниот Али Ахмнети кој нјави дека следен чекор на неговата партија е – претсесател Албанец.

На новинарско прашање од ТВ21 околу најавениот предизвик од страна на лидерот на ДУИ Али Ахмети за нареден претседател на државата Албанец, премиерот Зоран Заев вели дека ќе го чека моментот кога граѓаните ќе бидат подготвени да изберат не Македонец во оваа земја.

„Овде сите сме родени, татковци дедовци ни се родени и иднината ќе ни биде заедничка. Да потенцирам дека претседател се бира на непосредни избори каде што гласаат граѓаните. Тоа не се договара политички, партиски. Тоа е невозможно“, истакна Заев.

Премиерот вели дека сака да го дочека тој момент.