За новинарот и владиниот директор во МЕПСО Љупчо Зиков 1300 евра не е енормно висока плата.

Во емисијата Само вистина на Канал 5 Љупчо Зиков кој во државната компанија МЕПСО за директор е именуван од владата тврди дека 69 илјади плус 11 илјади додатоци не е енормно висока плата.


Според него 80 илјади денари не е многу. Во Македонија просечна плата е нешто над 30 илјади а минимална 18 илјади денари или четири пати помала од неговата.

Целата емисија со директорот Зиков кој е еден од најревносните бранители на владата на дебатни емисии