Најголем дел од јавноста нема информации како се заработува со “копање” биткоини и зошто е важно да не се плаќа струја при процесот на копање.

Многумина останаа затечени од информацијата дека ТВ21 и Инфомакс открија диво копање на биткоини во ГТЦ од страна на Елвис Бајрам син на покојниот Амди Бајрам и брат на советник на СДСМ во град Скопје.

Одговорите што го добива една македонска лекарка на твитер даваат објаснување од кое може да се разбере суштината на процесот кој носи многу пари.

Прашањето е:

Можи некој како на глупа да ми објасни со 2 реченици како тоа се копаат криптовалути и како тоа цица многу струја?

Одговорите во Твитот:

Повеќе за скандалот во ГТЦ каде менаџментот е на СДСМ во овој текст

Кој копа, а кој ги закопа? Од крадци на струја до газди на биткоини