Денеска во центарот на Струга завршна прослава и концерт на учениците од Струшкото може музичко училиште кое за прв пат од годинава организира настава во градот на Миладиновци.

Атмосферата и децата прекрасни, песните на македонски и албански јазик уште поубави.