За Русија, Гоце Делчев е македонски народен херој

Среде спротивставеноста меѓу Македонија и Бугарија околу припадноста на револуционерот Гоце Делчев, Амбасадата на Руската Федерација во Скопје излезе со јасен став дека станува збор за македонски народен херој.