За Груби Коридорот 8 е политички проект за обединување со Албанците во Тирана и Приштина

За вицепремиерот Артан Груби Коридорот 8 што го турка тој и владата и за кој избраа сомнителен конзорциум има и политичка цел, обединување на Албанците од Македонија со тие во Албанија и Косово. Артан Груби од митинг на ДУИ во Чаир изјави дека веќе нема потреба од маченици затоа што, како што додаде, сега е … Continue reading За Груби Коридорот 8 е политички проект за обединување со Албанците во Тирана и Приштина