Архитектот на владините политики во културата Мирослав Грчев во колумна за плусинфо.мк мака мачи како да најде оправдание за криминалната банда која непречена од институциите под контрола на неговата партија СДСМ извлекувала десетици милиони евра од бизнисмени.

Грчев во обид да го амнестира својот партиски и владин шеф Зоран Заев за соандалот тврди дека се работи за обична измама и во 9 десетини од колумната зборува за опозицијата.

Од доаѓањето на СДСМ на власт Грчев е член на неколку комисии на власта а неговиот син беше без конкурс вработен во државната компанија МЕПСО.

Целата колумна на следниов линк

https://plusinfo.mk/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%b5%d1%82/