„Средба со Руслан Стефанчук, спикер на Врховната рада на Украина, кој воедно ја извршува функцијата претседател на Украина, во рамките на студиската посета за демократски развој на шведскиот Ригсдаг, објави на Фејсбук Снежана Калеска Ванчева.

Објавата на Фејсбук е „коригирана“, но останува фактот за гафот на функционерката на СДСМ.