За 24 часа ново масовно пукање – 12 ранети во Луизијана

Во рок од 24 часа во САД се случи второто масовно пукање – овој пат во Батон Руж, Луизијана. Дванаесет лица се повредени, објави NBC News.

Според весникот, пукањето се случило во ноќен клуб околу 01:36 часот.

Сите 12 повредени се пренесени во болница со брза помош или приватен превоз и се во стабилна состојба.

Претходно во масовно пукање имаше и во Лос Анџелес за време на прославата на кинеската Нова година, загинаа најмалку десет лица загинаа.