Додека Александар Вучиќ е претседател на Србија, додека јас сум министер за внатрешни работи, нема шанси марихуаната да биде легализирана. Сите земји нека ја легализираат, Србија нема”, изјави српскиот министер Александар Вулин на телевизијата Курир.

Тој вели дека за него нема ситен и крупен криминал, нема лесна и тешка дрога. „Деведесет проценти од оние кои пробале хероин прво пробале марихуана. Ќе ги отстрануваме шест месеци поради пет грама марихуана, но тие нема да ги трујат нашите деца за шест месеци “, вели Вулин.