Вулин му порача на Пендаровски да молчи на „неговиот“ јазик


Како Србија ќе го реши проблемот со Косово и Метохија ќе одлучи Србија, а (претседателот на s. Македонија) Пендаровски нема да биде запрашан или прашан за своето мислење, вели министерот за одбрана Александар Вучин.

По одговорот на македонскиот претседател Стево Пендаровски Македонскиот претседател запрашан за прашањето меѓу Србија и Косово, дека „е против идејата за корекции на границите меѓу двете земји“, реагираше Вулин:


„Претседателот на Северна Македонија може слободно да молчи на јазикот што никој не му го признава освен Србија, а на останатите јазици може уште погласно да молчи затоа што никој ниту бара, ниту му го прифаќа мислењето“, рече Вулин, пренесува РТС.

Вулин и лани жестоко реагираше кога му порача на Пендаровски да погледне дека во мапата на Голема Албанија се наоѓа и Северна Македонија.