„Вчера беше еден од најтешките денови за нашата земја и никогаш не криев од луѓето во Србија кога ќе се случат такви работи. Ќе имаме многу неволји и проблеми со кои ќе се соочиме во иднина и за тоа ни треба единство, а од тие од кои тоа го очекував, не го добивме. Тие избраа да одат против Србија и овој пат“, рече Вучиќ.

Тој преку својот Инстаграм профил и се обрати на јавноста, коментирајќи ја вчерашната средба и го најави своето обраќање во понеделник во врска со сите проблеми и избори што треба да ги направи Србија.

Tој додаде дека Србија не ја добила поддршката што ја очекувала, но дека „ќе се зачува и брани“.

„Од оние од кои тоа го очекував, поради одговорноста што требаше да ја покажат, нашите политички претставници – тоа не го добивме. Нивното обединување го добивме и покрај тоа што само неколку дена порано го кажуваа спротивното – на тема каде никој не треба да оди против никого. За жал, и овојпат избраа да одат против Србија. И со нив, и со сите меѓународни претставници, а пред се со граѓаните на Србија, ќе зборувам за се, за сите теми, за сите проблеми со кои се соочуваме и за изборите што ни претстојат во понеделник попладне. Ќе ја чуваме и браниме Србија“, заклучи Вучиќ.