Српскиот претседател Александар Вучиќ велио дека Србија прерасна во балкански лидер по странски инвестиции – дури 62% од вкупните инвестиции во Западен Балкан пристигнуваат во Србија.

Вучиќ е задоволен бидејќи нема кој да ни ги преземе инвестициите.

„Нè мачеше Груевски. Година и пол барав тактика за нив. Нè мачеше зашто имаше добра политика за привлекување странски инвестиции. И цела година талкавме како да направиме подобра програма и најдовме и сите инвеститори им ги презедовме. Сега веќе никој ништо не зема. Сега се стиигнува во Србија, 62% од вкупните инвестиции во Западен Балкан, рече Вучиќ.