Возач на атобус на линијата 68 денеска покажа како вистински треба да се однесува кон патниците, без разлика кои и од каде се.

Тој слезе од автобусот и заедно со други лица помогна на лице во инвалидска количка да влезе во автобусот.

Таквите појави се толку ретки што возачот заслужува да биде Херој барем на денешниот ден.

Извор: Скопје24.мк